300 g bravčového mäsa
200 ml vína
150 g ryž
2 lyžice octu
cibuľa (na 1 osobu 1 až 2)
2 lyžice múky
20 g masti
mletá červená paprika
10 g cukru
soľ.
Cibuľu strednej veľkosti očistíme
zvrchu trocha zrežme a urobíme otvor. Ten naplníme. Bravčové mäso pomelieme
ryžu trocha podusíme a vychladnutú pridáme k mäsu. Dochutíme soľou a mletou červenou paprikou. Medzitým pripravíme riedku zápražku
zriedime vodou alebo vývarom
dobre prevaríme a opatrne vložíme plnené cibule. Keď cibule zmäknú
prilejeme víno a trocha octu
ochutíme cukrom a znova povaríme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.