500 g roštenky
100 g šunky
100 g údenej slaniny
2 vajcia
100 ml smotany
trocha horčice
4 väčšie zemiaky
múka
masť
šťava z polovice citróna
1 citrón
1 bobkový list
celé čierne korenie
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Plátky mäsa opatrne naklepeme natenko tak
aby sme nenarušili ich celistvosť. Pripravíme plnku: V šupke uvarené zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Pomiešame s 20 g masti
2 žĺtkami a so smotanou. Pridáme soľ a sneh z bielkov
premiešame a mäso naplníme. Okraje trochu zahneme a zvinieme. Kraje spojíme špáradlami alebo ihlicami. Do nádoby dáme roztopiť masť a nakrájanú slaninu
pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu
bobkový list
pár zÅ•n čierneho korenia a osolené mäso. Vrch mäsa potrieme masťou a rýchlo pečieme. Keď roštenky očervenejú
k zelenine pridáme 1 lyžicu múky
opražíme a zriedime vodou. V tomto základe dusíme roštenky. Občas pomiešame
aby neprihoreli. Zmäknuté mäso vyložíme na misu. Do omáčky vytlačíme šťavu z polovice citróna
pridáme horčicu
smotanu a prevaríme. Takúto omáčku nalejeme na mäso. Ozdobíme krúžkami citróna. Podávame s hranolkami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.