600 g hovädzej roštenky
100 g šunky
40 g údenej slaniny
50 g ementálu
1 vajce
2 lyžice kyslej lahôdkovej smotany
40 g masla
200 g zemiakov
1 cibuľa
20 g hladkej múky
mäsový vývar
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme a nakrájame na rezne. Jemne naklepeme
osolíme
okoreníme a rozložíme na dosku. Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Olúpeme ich a nakrájame na malé kocky. Primiešame nastrúhaný syr a nakrájanú šunku. Maslo vymiešame so žĺtkom a soľou
pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielka a spolu so smotanou primiešame k zemiakom. Takto pripravenou plnkou nahrubo potrieme roštenky
zvinieme ich a previažme niťou tak
aby plnka nevytiekla. Nakrájanú slaninu rozpražíme. Na vzniknutej masti opražíme roštenky
pridáme nasekanú cibuľu a opäť opražíme. Podlejeme vývarom a prikryté dusíme domäkka. Šťavu zaprášime múkou a varíme asi 20 minút. Podávame s varenými zemiakmi
posypané petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.