500 g teľacej hrude
1 menšia cibuľa
5 g múky
60 g masla
soľ. Plnka: 100 g surového teľacieho mäsa
50 g šunky
50 g mortadely
10 g syra (parmezánu)
2 žĺtky
30 g masla
sneh z dvoch bielkov
50 g makarónov
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
V pekáči rozpálime maslo
uložíme naň vytiahnuté kosti
mäso položíme na ne plnkou nahor
vložíme do rúry a pečieme asi 10 minút. Potom mäso obrátime plnkou nadol a na tejto strane pečieme asi 1 hodinu. Mäso zase obrátime
pečieme ešte asi 30 minút
aby pekne sčervenalo. Pri pečení podlievame mäso vývarom z kostí alebo vriacou vodou. Hruď naplníme plnkou. Do masla rozmiešaného so soľou a žĺtkami vmiešame nasekané (alebo pomleté) surové teľacie mäso
varenú šunku
mortadelu
na drobné kúsky nalámané a predtým v slanej vode uvarené makaróny
strúhaný tvrdý syr (parmezán)
trochu zelenej petržlenovej vňate nasekanej nadrobno a mleté čierne korenie. Nakoniec pridáme zľahka sneh z bielkov. Naplnenú hruď zašijeme a na masle s cibuľou nakrájanou na plátky dáme piecť. Počas pečenia mäso polievame vlastnou šťavou. Ak je šťavy málo
dolejeme teplú vodu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.