350 g teľacieho pleca
 30 g šunkovej salámy
 15 g údenej slaniny
 1 vajce
 maslo
 60 g margarínu
 60 g kyslých uhoriek
 60 g mrkvy
 20 g hladkej múky
 mleté čierne korenie
 soľ.
            
                Teľacie plece nakrájame tak
 aby sme dostali štvorec. Tento zľahka naklepeme
 posolíme a pokoreníme. Mäso pokryjeme na plátky nakrájanou šunkovou salámou a slaninou. Uhorky a uvarenú mrkvu nakrájame na špaličky
 ktoré rovnomerne ukladáme na mäso tak
 aby sme ich mali po dĺžke. Na okraj dáme natvrdo uvarené olúpané vajce
 nakrájané na štvrťky
 jednu za druhou. Takto pripravené mäso pevne stočíme
 previažme bielou hrubšou niťou a položíme na pekáč na tuk. Za podlievania a prelievania pečieme domäkka. Keď je mäso skoro mäkké
 na povrchu ho potrieme čerstvým maslom a dopečieme. Upečené vyberieme
 necháme trocha vychladnúť a nakrájame na porcie
 ktoré kladieme na tanier a prelievame horúcou šťavou. Šťava: Tuk z pečenia zasypeme múkou
 zapražíme
 zalejeme potrebným množstvom vody a povaríme.
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.