350 g teľacieho pleca
30 g šunkovej salámy
15 g údenej slaniny
1 vajce
maslo
60 g margarínu
60 g kyslých uhoriek
60 g mrkvy
20 g hladkej múky
mleté čierne korenie
soľ.
Teľacie plece nakrájame tak
aby sme dostali štvorec. Tento zľahka naklepeme
posolíme a pokoreníme. Mäso pokryjeme na plátky nakrájanou šunkovou salámou a slaninou. Uhorky a uvarenú mrkvu nakrájame na špaličky
ktoré rovnomerne ukladáme na mäso tak
aby sme ich mali po dĺžke. Na okraj dáme natvrdo uvarené olúpané vajce
nakrájané na štvrťky
jednu za druhou. Takto pripravené mäso pevne stočíme
previažme bielou hrubšou niťou a položíme na pekáč na tuk. Za podlievania a prelievania pečieme domäkka. Keď je mäso skoro mäkké
na povrchu ho potrieme čerstvým maslom a dopečieme. Upečené vyberieme
necháme trocha vychladnúť a nakrájame na porcie
ktoré kladieme na tanier a prelievame horúcou šťavou. Šťava: Tuk z pečenia zasypeme múkou
zapražíme
zalejeme potrebným množstvom vody a povaríme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.