600 g nízkej roštenky
120 g údenej slaniny
120 g šampiňónov
2 väčšie cibule
cesnak podľa chuti
1 feferónka
80 g oleja
1 lyžica horčice
100 ml mäsového vývaru (instant)
1 lyžica hladkej múky
1 čajová lyžička worcestrovej omáčky
mletá červená paprika
soľ.
Z očistenej
umytej
usušenej roštenky nakrájame 150 g plátky. Naklepeme ich
osolíme
okoreníme
potrieme horčicou a pokvapkáme worchestrovou omáčkou. Na takto pripravené plátky naukladáme pásik slaniny
nakrájané šampiňóny a tenké kolieska cibule. Posypeme ich nasekanými feferónkami a mletou paprikou. Preložíme ich na polovicu
prepichneme špáradlom
trochu ich pomúčime a opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Upečené plátky vyberieme a do výpeku pridáme kečup
zaprášime ho hladkou múkou a zalejeme mäsovým vývarom. Všetko spolu povaríme a dochutíme cesnakom. V takto pripravenej šťave roštenku ešte chvíľu podusíme. Potom ju dáme na tanier
vyberieme špáradlo a zalejeme šťavou. Podávame so zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.