400 g pomletého mäsa ako na karbonátky
2 vajcia
50 g nastrúhaného syra
4 veľké paradajky
4 malé tekvice
2 veľké cibule
2 strúčiky cesnaku
100 ml oleja
1 lyžica oleja na pokvapkanie
olej alebo masť na vymastenie plechu
50 g strúhanky
nasekaná zelená petržlenová vňať
na hrot noža mletého bieleho korenia
soľ.
Paradajky umyjeme
necháme obschnúť a vÅ•šky skrojíme. Tekvice umyjeme a po obschnutí prekrojíme po dĺžke. Cibuľu olúpeme a vÅ•šky skrojíme. Z paradajok a tekvice vydlabeme dužinu
z cibule ju opatrne odstránime. Všetku dužinu nakrájame nadrobno
v panvici na rozpálenom oleji prudko opečieme a odložíme do zohriatej misy. V oleji
ktorý zostal na panvici
opražíme pomleté mäso a primiešame ho k dužine v mise. Potom pridáme popučený cesnak
nasekanú zelenú petržlenovú vňať
vajcia a syr
podľa chuti osolíme
okoreníme mletým bielym korením a dobre premiešame. Takto pripravenou zmesou naplníme vydlabanú zeleninu
povrch posypeme strúhankou
pokvapkáme olejom
uložíme na plech vymastený olejom a v mierne vyhriatej rúre pečieme asi 45 minút (podľa veľkosti zeleniny). Podávame teplé alebo studené.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.