4 hrubšie rezne z bravčového karé
100 g údenej slaniny
100 g kyslej kapusty
biele víno (alebo voda)
2 cibule
mäsový vývar
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Rezne s kosťou prekrojíme tak
aby vzniklo vrecko. Polovicu údenej slaniny nakrájame na malé kocky a rozškvaríme. Pridáme nakrájanú kyslú kapustu
osolíme
okoreníme
podlejeme vínom a udusíme takmer domäkka. Pripravené rezne naplníme udusenou kapustou
osolíme
okoreníme a opražíme na zvyšku rozpražnej slaniny. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu
podlejeme mäsovým vývarom a obložíme zvyškom kapusty. Vo vyhriatej rúre upečieme do polomäkka. Poprášime mletou červenou paprikou a dopečieme. Podávame s kysnutou knedľou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.