4 bravčové rezne
200 g hydinovej pečene
1 žĺtok
60 g masla
100 ml bieleho vína
80 g bieleho pečiva z predchádzajúceho dňa
6 lyžíc oleja
60 g cibule
2 zarovnané lyžice majoránky
200 ml mäsového vývaru (bujón)
mleté čierne korenie
soľ.
Rezeň narežme
čím vytvoríme otvor - taštičku. Mäso osolíme a okoreníme zvnútra aj zvonku. Rozohrejeme 20 g masla
na ktorom opražíme na kocky nakrájané pečivo. Pečeň nakrájame nadrobno. Na panvici rozpálime 2 lyžice oleja a 10 g masla. Mäso opečieme z oboch strán a podlejeme 50 ml vína a 100 ml vývaru. Necháme prudko vrieť 5 minút
až kým rezne nezružovejú. Zvyšné maslo nakrájame na kúsky a pridáme do omáčky
osolíme
okoreníme a pridáme štipku majoránky. Podávame s omáčkou a varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.