400 g bravčového mäsa zo stehna
100 g uvareného údeného mäsa
50 g ementálu
1 vajce
2 lyžice mlieka
2 lyžice sterilizovaného hrášku
40 g hladkej múky
tuk na vyprážanie
citrónová šťava
zelená petržlenová vňať
strúhanka
soľ.
Mäso umyjeme
nakrájame na rezne
naklepeme a osolíme. Uvarené mäso pomelieme
pridáme nastrúhaný ementál
hrášok a dobre premiešame. Zmes rozdelíme na rezne
ktoré preložíme
na krajoch spojíme
obalíme múkou
vajcom rozšľahaným s mliekom a strúhankou a v rozpálenom tuku vypražíme. Rezne pokvapkáme citrónovou šťavou a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame s hranolkami a zeleninovou oblohou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.