600 g hovädzieho mäsa na roládu
1 lyžica paradajkového pretlaku
olej
20 g hladkej múky
mäsový vývar
mleté čierne korenie
soľ. Plnka: 100 g šampiňónov
50 g vylúpaného zeleného hrášku
50 g mrkvy
2 lyžice oleja
1 cibuľa
soľ.
Plnka: Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané šampiňóny
nakrájanú mrkvu
hrášok a všetko spolu domäkka udusíme. Osolíme a necháme vychladnúť. Mäso umyjeme a prekrojíme na väčší plát. Naklepeme
osolíme a okoreníme. Naplníme plnkou
zvinieme
previažme hrubšou niťou a opražíme v rozpálenom oleji zo všetkých strán. Podlejeme mäsovým vývarom a upečieme. Najprv pečieme prikryté
až tesne pred dopečením odokryjeme. Podlievame vlastnou šťavou. Keď je mäso mäkké
šťavu zahustíme múkou a dochutíme paradajkovým pretlakom. Podávame s hranolkami a zeleninovou oblohou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.