2 veľké pevné jablká
 3 lyžice hrozienok
 2 lyžice pomarančového likéru
 1 čajová lyžička cukru
 1 lyžica kyslej pochúťkovej smotany. Omáčka: 250 ml mlieka
 2 lyžice vanilkového pudingového prášku
 1 lyžica cukru.
            
                Jablká umyjeme a jadrovník vypichneme. Pritom dbáme na to
 aby jablká ostali na spodnej strane neporušené. Hrozienka umyjeme
 necháme odkvapkať a zmiešame s pomarančovým likérom
 cukrom a smotanou. Túto zmes necháme 30 minút odležať. Jablká vložíme do misky
 naplníme hrozienkovou zmesou a prikryté dusíme 7 minút pri výkone 500 W. Uložíme na taniere a polejeme vydusenou šťavou. Krém pripravíme z mlieka
 práškového pudingu a cukru. Varíme 3 minúty pri výkone 500 W. Nakoniec ešte raz dôkladne premiešame a podávame k jablkám zvlášť.   Tip: Pri týchto dezertoch je veľmi dôležitá odroda jabĺk
 lebo ak nevyberieme správne
 jablká sa rozvaria a výsledkom bude lekvár. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.