200 ml šľahačky
1 bielok
8 jabĺk
50 g mletých orechov
1 citrón
200 g cukru
voda.
Jablká umyjeme
olúpeme a vydlabeme. Potom ich dáme variť do vriacej vody spolu s 50 g cukru a citrónovou šťavou. Keď sú uvarené
vyberieme ich a do vody
v ktorej sa varili
nasypeme zvyšný cukor a jablkové šupky. Sirup
ktorý vznikne
necháme zovrieť
pretrieme cez sitko a odložíme. Z bielka vyšľaháme tuhý sneh
vmiešame doň orechy a zmesou naplníme uvarené jablká. Plnené jablká uložíme na plech
dáme do rúry a pri teplote 180 stupňov pečieme 10 minút. Upečené vyberieme z rúry a polejeme horúcim sirupom. Pred podávaním ozdobíme každé jablko šľahačkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.