Mladé jahňa
jahňacie srdce
jahňacie pľúca
jahňacia pečeň
jahňacia slezina
150 g údenej slaniny
4 vajcia
pivo
600 g ryž
200 g cibule
10 strúčikov cesnaku
200 ml oleja
majorán
mleté čierne korenie
soľ.
Ryžu opražíme na 150 ml oleja
zalejeme 500 ml vody a 10 minút dusíme. Jahňacie srdce a pľúca uvaríme
precedíme a pomelieme spolu so slezinou a pečeňou. Na zvyšnom oleji opražíme nasekanú cibuľu a cesnak. Pomleté vnútornosti zmiešame s dusenou ryžou a opražnou cibuľou a cesnakom. Do zmesi pridáme 2 vajcia
soľ
mleté čierne korenie a majorán. Jahňa naplníme pripravenou zmesou
zašijeme a dáme piecť. Občas ho potrieme slaninou a polejeme pivom a vlastnou šťavou. Pečené mäso podávame s plnkou a obložíme ho mladou cibuľou a hlávkovým šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.