2 kačacie prsia bez kostí
100 g mletých mandlí
2 lyžice kyslej smotany
trochu maizeny
50 ml červeného vína
120 g mrkvy
100 g cukiny
500 g malých cibuliek šalotiek
2 strúčiky cesnaku
4 lyžice oleja
750 ml slepačieho vývaru (môž byť aj instant)
1 byľ rozmarínu
mletý rozmarín
mleté čierne korenie
soľ.
Kačacie prsia dobre umyjeme
osušíme a kožu na nich na niekoľkých miestach zľahka ponapichujeme špáradlom
aby počas pečenia ľahšie vytekal tuk. Okoreníme. Šalotky sparíme horúcou vodou
opláchneme chladnou vodou a olúpeme ich. Cesnak očistíme a nadrobno posekáme. Prsia položíme kožou na pracovnú dosku
roztiahneme ich a môžme aj jemne naklepať. Mrkvu umyjeme a nahrubo nastrúhame. Cukinu očistíme
umyjeme a nakrájame na tenké rezance. Oboje nasypeme do misky
pridáme mandle
mletý rozmarín a soľ. Starostlivo premiešame a vzniknutú hmotu rovnomerne rozotrieme po pláte kačacieho mäsa. Mäso potom zrolujeme a previažme motúzom ako roládu. Na menší pekáč nalejeme 2 lyžice oleja
nasypeme naň šalotky
cesnak a pridáme červené víno. Potom oberieme z rozmarínovej byľky ihličky a posypeme nimi šalotky. Položíme roládu a dáme piecť na najspodnejšiu časť rúry. Kačaciu roládu najprv prudko opečieme na rozpálenom oleji
podlejeme vývarom a pečieme asi 50 až 60 minút. Počas pečenia podlievame vývarom. Keď je mäso mäkké
zvýšime teplotu asi na 190 oC a posledných 15 minút ho pečieme dochrumkava. Šťavu z výpeku zmiešame so zvyšným vývarom
pridáme kyslú smotanu
trochu maizeny
chvíľu povaríme a odstavíme. Z rolády potom odstránime motúz a nakrájame na hrubšie plátky a prelejeme šťavou. Podávame so zemiakovými knedľami alebo so zemiakovou kašou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.