8 mladých kalerábov
2 lyžice masla
petržlenová vňať
lyžica hladkej múky
soľ. Náplň: lyžica masla
lyžica jemne nakrájanej cibule
pol šálky jemne nasekaného bieleho mäsa (zbytok pečeného alebo vareného kurčaťa - sliepky) väčší šampiňón
žĺtok
mleté čierne korenie
soľ.
Na masle podusíme nakrájanú cibuľu s nasekanou petržlenovou vňaťou
pridáme jemne nasekaný šampiňón
osolíme a dusíme domäkka. Potom pridáme mäso
podusíme spoločne asi 5 minút a po odstavení zo sporáka primiešame žĺtok. Kaleráby olúpeme
odkrojíme na hornej strane plátok ako vrchnáčik a vnútro vykrajovacou lyžičkou vydlabeme tak
aby sa do vnútra zmestila náplň. Vrchnáčik pripevníme špáradlom. Kaleráby vložíme do hlbokej zapekacej misky vymastenej maslom
podlejeme niekoľkými lyžicami vody a dusíme domäkka. Vydlabanú dreň dáme okolo kalerábov v miske alebo ich môžme použiť na prípravu zeleninového vývaru s inými druhmi zeleniny.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.