450 g zaváraných liči bez kôstok (čínske slivky)
220 g zaváraného ananásu
pár kvapiek vanilkovej (alebo mandľovej esencie).
Liči vyklopíme do misy a šťavu zlejeme. Plátky ananásu necháme odkvapkať a tekutinu uschováme. Každý ananásový plátok rozkrájame na prúžky dlhé 2 cm. Do každého liči vložíme dva prúžky ananásu a naukladáme ich do hlbokej servírovacej misy. Šťavu z liči a ananásu zmiešame s niekoľkými kvapkami esencie a lyžičkou ju nalejeme na ovocie. Podávame dobre vychladené. Ako obmenu môžme liči plniť čerešňami
mangom
zaváranými hruškami
pomarančami atď.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.