Cesto: 300 g múky
150 g masla (alebo tuku)
soľ. Plnka: 50 g varenej šunky
150 g krabov (alebo kreviet)
200 ml majonézy
20 ml Amaretto di Saronne originale
2 lyžice kečupu
zväzok bazalky
mleté čierne korenie
soľ.
Všetky prísady na cesto zmiešame
ale nemiesime veľmi silno. Cesto vyvaľkáme a opäť zložíme. Tento postup trikrát zopakujeme v 10 minútových intervaloch. Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm
rozdelíme na kúsky a pomúčenými rukami sformujeme malé loďky. Položíme na vymastený plech a pečieme pri teplote 180 oC asi 15 minút. Upečené loďky vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Do plnky nakrájame šunku na malé kocky a zmiešame ju s kuchynsky upravenými krabmi. Majonézu vymiešame s kečupom a Amarettom a zmiešame so šunkovou zmesou. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Plnku rozdelíme do lodiek
posypeme nasekanou bazalkou a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.