600 g morčacích pÅ•s
200 g bravčového mäsa
100 g morčacích žalúdkov
50 g údenej šunky
100 g slaniny
1 vajce
50 g nastrúhaného ovčieho syra
100 ml červeného vína
200 g gaštanov
100 ml oleja
1 zelerový list
mleté čierne korenie
soľ.
Bravčové mäso pomelieme a zmiešame s nastrúhaným ovčím syrom
údenou šunkou nakrájanou na kocky
vajcom
nasekaným zelerovým listom a s uvarenými roztlačenými gaštanmi. Na malom množstve oleja opečieme morčacie žalúdky. Podlejeme ich vínom a udusíme domäkka. Mäkké žalúdky nakrájame a zmiešame s pomletým mäsom. Zmes osolíme a okoreníme. Morčacie prsia naklepeme a potrieme mäsovou zmesou. Potom ich zvinieme a obviažme niťou. Pekáč vymastíme olejom
vložíme doň plnené morčacie prsia a pečieme v stredne vyhriatej rúre. Po 30 minútach morčacie prsia obložíme plátkami slaniny
aby nevyschli a upečieme ich domäkka. Mäso podávame s opekanými zemiakmi a šalátom z čakanky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.