1 vajce
6 lyžíc mlieka
20 g masla
40 g polohrubej múky
20 g cukru
štipka soli. Plnka: 3 lyžice smotany na šľahanie
250 g jahôd
2 lyžice jahodovej zaváraniny
1 lyžica cukru. Omáčka: 200 g jahôd
1 lyžica cukru
1 lyžica vody.
Múku dobre rozmiešame s mliekom
vajcom
soľou a cukrom. Cesto necháme 1 hodinu odpočívať. Jahody na plnku umyjeme
odstránime stopky
nakrájame nadrobno a zmiešame so zaváraninou. Smotanu s cukrom natuho vyšľaháme a dáme do chladničky. Jahody na omáčku umyjeme
odstránime stopky a rozmixujeme s cukrom. Okrúhly vrchnák ohňovzdornej sklenej misky s priemerom 16 cm vytrieme trochou masla. Dáme doň tenkú vrstvu cesta. Palacinku pečieme 1 minútu pri výkone 490 W. Vyklopíme na alobal a zabalíme
aby nevychladla. Rovnako pripravíme aj ďalšie palacinky a tiež ich udržiavame teplé. Jahodové pyré dáme do malej misky. Zohrievame 3 minúty pri výkone 490 W. Tuhú šľahačku zamiešame do jahôd. Touto zmesou naplníme palacinky a zavinieme. Poukladáme na predhriate taniere a zalejeme teplou omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.