1 konzerva tuniaka
4 veľké paradajky
1 cibuľa
2 nakladané uhorky
4 zelené olivy
1 čajová lyžička horčice
1 citrón
100 ml oleja
petržlenová vňať
pažítka
mleté čierne korenie
soľ.
Z paradajky zrežme vÅ•šky a vyberieme dužinu. Cibuľu
uhorky a olivy nakrájame na kocky
tuniaka roztlačíme vidličkou. Z paradajkovej dužiny odstránime semená a nakrájame ju. Tuniaka
nakrájanú zeleninu a paradajkovú dužinu zmiešame
ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou a pažítkou
osolíme a okoreníme. K zmesi pridáme olej vymiešaný s horčicou a citrónovou šťavou. Paradajky naplníme pripravenou zmesou
posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a dáme vychladiť. Podávame ako studené predjedlo.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.