100 g šunky (údeného mäsa alebo údeného jazyka)
100 g slaniny
parmezán (tvrdý syr)
mlieko
2 vajcia
10 väčších zemiakov
soľ.
Zemiaky upečieme v rúre
potom vrch zrežme
vnútro vydlabeme (zemiak by mal ostať hrubý asi 1 palec). Vyrezanú časť zemiakov pretrieme a pridáme trochu mlieka. Dáme do nádoby a miešame na ohni. Pridáme soľ
nastrúhaný parmezán (tvrdý syr)
vajcia uvarené natvrdo a nakrájané na kocky
na kocky nakrájanú uvarenú slaninu a údené mäso alebo šunku. Všetko dobre premiešame a naplníme zemiaky. Potom ich vložíme na chvíľu do rúry
aby sa prehriali
a tak ich podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.