250 g nemastného bravčového mäsa
500 g čerstvých šampiňónov
100 ml ryžového vína (môžme ho nahradiť ťažkým dezertným vínom)
1 lyžica sójovej omáčky
2 lyžice sójovej omáčky na poliatie
olej
1 lyžica práškového cukru
zelená petržlenová vňať
soľ.
Šampiňóny namočíme na asi 30 minút do vriacej vody
vyberieme a necháme odkvapkať. Vodu
v ktorej sa šampiňóny varili
odložíme. Nožičky šampiňónov
ktoré sa na túto úpravu nehodia
lebo sú tvrdé
oddelíme od hlavičiek. V mise vymiešame sójovú omáčku
víno
cukor a primiešame mäso nakrájané nadrobno
ktoré sme predtým podusili na oleji. Zmes vymiešame
naplníme ňou hlavičky šampiňónov a povrch plnky zarovnáme plochým nožom. Naplnené hlavičky naukladáme do panvice s rozpáleným olejom
posypeme ich nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a trocha podusíme (asi 2 minúty). Potom pridáme trocha vody
v ktorej boli šampiňóny namočené
prikryjeme a dusíme 15 až 20 minút. Udusené hlavičky šampiňónov vyberieme z oleja dierkovanou lopatkou a upravíme na zohriatu misu. Do oleja zamiešame sójovú omáčku
trocha ju zohrejeme a polejeme ňou naplnené hlavičky húb.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.