600 g teľacieho stehna
100 g slaniny
2 žĺtky
1 lyžica masla
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Z teľacieho mäsa zo stehna odkrojíme 4 plátky a naklepeme. Zvyšok pomelieme spolu so slaninou. Pridáme žĺtky
soľ
mleté čierne korenie
zelenú petržlenovú vňať a zmiešame s lyžicou masla. Každý kus naklepaného mäsa potrieme touto masou
zrolujeme
zopneme špáradlom a dusíme v masti pod pokrievkou. Keď mäso zmäkne
dáme ho do rúry ešte trocha pripiecť.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.