800 g teľacieho mäsa
100 g teľacích ľadviniek
100 g teľacieho mozočka
2 vajcia
100 ml mlieka
1 žmľa
pol cibule
mleté čierne korenie
soľ.
Teľacie mäso potrieme soľou a vykostíme. Žemľu namočíme do studeného mlieka. Mozoček odblaníme a nakrájame najemno. Ľadvinky očistíme
odblaníme
vykrojíme močovody a nakrájame na malé kúsky. Nasekanú cibuľu
mozoček a ľadvinky opražíme na rozpálenom oleji. K vnútornostiam pridáme vytlačenú žmľu. Vajcia rozšľaháme a takisto pridáme k mase
ochutíme soľou a mletým čiernym korením a dobre premiešame. Teľacie mäso naplníme plnkou a previažme niťou. Mäso dáme do predhriatej rúry a pečieme asi 1 a pol hodiny pri teplote 180 oC. Počas pečenia ho občas polejeme vypečenou šťavou alebo teplou vodou. Pečené mäso podávame s opečenými zemiakmi a hlávkovým šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.