200 g bravčového mäsa
200 ml smotany
1 vajce
5 hrubších a dlhších uhoriek
150 g ryž
20 g múky
20 g masti
ocot
kôpor
soľ.
Uhorky olúpeme
rozrežme na polovice
zrnká opatrne vyberieme a obaríme horúcou vodou. Potom z vody vyberieme a necháme odkvapkať. Medzitým ryžu udusíme do polomäkka s masťou a v malom množstve vody. Pridáme osolené a pomleté bravčové mäso a vajce. Uhorky naplníme. Dáme do horúcej vody s kôprom a uvaríme domäkka. Pripravíme riedku zápražku a rozriedime šťavou
v ktorej sa varili uhorky. Uvarené uhorky vložíme do rozriedenej zápražky a opäť mierne povaríme. Môžme dochutiť octom a pred podaním pridáme smotanu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.