8 natvrdo uvarených vajec ochladíme
očistíme a po dĺžke rozkrojíme na polovice. Žĺtky vyberieme
nakrájame
pridáme niekoľko uvarených a nadrobno nakrájaných šampiňónov
trochu údeného jazyka a bieleho kuracieho mäsa. Všetko dobre vymiešame
rozriedime niekoľkými lyžičkami prevarenej bešamelovej omáčky a malým množstvom silného bujónu. Touto zmesou naplníme bielky
ktoré spojíme. Každé naplnené vajce potrieme ušľahaným žĺtkom a zapečieme. Pred podávaním posypeme nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.