15 g pečenej šunky
4 vajcia
100 g hustej mliečnej omáčky
100 g čerstvých paradajok
20 g chlebových omrviniek
5 g bujónu
100 až 150 g prílohy.
Bielky a žĺtky vajec uvarených natvrdo osobitne nakrájame. Bielky zmiešame s mliečnou omáčkou
žĺtky s nadrobno nakrájanou uvarenou šunkou. Z bielkov sformujeme karbonátky plnené žĺtkovou plnkou. Karbonátky obalíme v rozšľahanom vajci
potom v chlebových omrvinkách a opečieme na masle. Pred podávaním karbonátky poprepichujeme kúskami upečených makarónov
na ktoré vložíme papierové manžty (rúrky). Obložíme zeleným hráškom s maslom alebo zelenou fazuľkou. Samostatne podávame paradajkovú omáčku pripravenú z čerstvých paradajok alebo paradajkového pretlaku
do ktorej primiešame maslo a silný bujón.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.