Hovädzie zadné mäso
4 vajcia
60 g húb
200 ml smotany
1 malá cibuľa
masť
zelená petržlenová vňať
soľ.
Vajcia uvaríme natvrdo
olúpeme
rozrežme napoly a opatrne vyberieme žĺtok. Huby očistíme
nakrájame a udusíme na masti so zelenou petržlenovou vňaťou. Udusené huby zmiešame so žĺtkami
posolíme a naplníme uvarené bielky. Obe polovice vajec znovu spojíme. Mäso umyjeme
nakrájame
naklepeme natenko a do každého rezňa zatočíme naplnené vajíčko. Zviažme a na masti opečieme domäkka. Potom niť odstránime a nakrájame. Do šťavy pridáme smotanu a mäso polejeme. Podávame s ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.