500 g mäsa
12 väčších zemiakov
1 lyžica masti
mletá červená paprika
soľ. Na omáčku: 500 ml mlieka
300 ml smotany
1 lyžica múky
1 lyžica masti
mletá červená paprika
soľ.
Zemiaky olúpeme a vnútro vydlabeme (na 1 osobu počítame 2 až 3 zemiaky). Akékoľvek mäso pripravíme na perkelt
pomelieme ho a naplníme ním zemiaky a položíme do vymasteného pekáča. Vo vyhriatej rúre upečieme dočervena. Pripravíme hustý bešamel
pridáme trochu mletej červenej papriky a smotanu. Všetko pomiešame a chvíľu povaríme. Zemiaky dáme na misu a polejeme omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.