2 vajcia
3 lyžice múky
maslo na vymastenie plechu
5 lyžíc práškového cukru. Ďalej: 250 ml šľahačkovej smotany
40 ml originálneho likéru Maraschino
100 g čerstvých brusníc
1 balíček vanilkového cukru
vlašské orechy na ozdobenie.
Vajcia a cukor vyšľaháme do peny. Za stáleho miešania postupne pridáme múku. Rúru predhrejeme na 200 oC. Horúci plech vymastíme. Štvrtinu cesta dáme na plech a pečieme asi 12 až 15 minút. Vyberieme z rúry a sformujeme kornútky. Pečieme ďalších 6 až 8 minút
vyberieme a kornútky postavíme do sklenej nádoby tak
aby si zachovali svoj tvar. Postup opakujeme
až kým všetko cesto nespotrebujeme. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha s vanilkovým cukrom. Primiešame brusnice a Maraschino a naplníme kornútky. Ozdobíme vlašskými orechmi a podávame. Kornútky môžme plniť aj ovocím alebo doma pripravenou či kúpenou zmrzlinou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.