Baraní žalúdok
srdce
pečeň
pľúca
500 ml mlieka
loj z obličiek
cibuľa
opražná ovsená múka
mleté čierne korenie
soľ.
Baraní žalúdok
srdce
pečeň a pľúca dôkladne vyčistíme a aspoň na 12 hodín namočíme do studenej vody
ktorú často vymieňame. Žalúdok obrátime vnútrom von a odložíme. Ostatné vnútornosti dáme do mlieka rozriedeného studenou vodou
uvedieme do varu a varíme asi 2 hodiny. Potom ich vyberieme
odstránime chrupky a pažrák
pečeň pomelieme
pľúca a srdce nasekáme. Všetko dáme do hlbokej misy
pridáme loj z obličiek
opražnú ovsenú múku a nakrájanú cibuľu
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a dobre premiešame. Zmes trocha navlhčíme vývarom
v ktorom sa varili vnútornosti a naplníme ňou žalúdok
ktorý zošijeme tak
aby v ňom zostalo voľné miesto
pretož ovsená múka varom zväčší svoj objem. Naplnený žalúdok vložíme do hrnca s vodou a varíme asi 3 hodiny. Keď počas varenia veľmi "narastie" prepichneme ho vidličkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.