1500 g bravčového bôčika
100 g miešaného mletého mäsa
100 g hovädzej pečene
1 vajce
250 ml bieleho vína
2 lyžice kečupu
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
pár kvapiek korenistej omáčky
4 lyžice medu
2 namočené žmle
2 lyžice múky
tuk na pečenie
1 čajová lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
1 lyžica majoránu
mleté čierne korenie
soľ
niť na zošitie.
Mleté mäso a mletú pečeň dáme do misy. Pridáme dobre vytlačené žmle
nadrobno nakrájanú cibuľu
vajce
múku
nastrúhanú citrónovú kôru a cesnak rozotretý so soľou. Dôkladne premiešame
ochutíme majoránom
osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Bravčový bôčik umyjeme pod tečúcou vodou
osušíme
narežme doň vrecko
osolíme a okoreníme ho mletým čiernym korením. Plnkou naplníme vrecko a zašijeme. Tuk rozpálime v pekáči a mäso v ňom krátko opečieme zo všetkých strán. Potom ho dáme do vyhriatej rúry a pečieme asi 75 minút. Počas pečenia často podlievame bielym vínom. Med rozmiešame s kečupom
mletou červenou paprikou a korenistou omáčkou a touto zmesou potrieme mäso asi 10 minút pred dopečením. Upečené mäso nakrájame na plátky a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.