400 g bravčového bôčika
30 g hladkej múky
mleté čierne korenie
soľ. Plnka: 2 žmle
1 vajce
100 ml mlieka
nadrobno nakrájaná zelená petržlenová vňať
muškátový kvet
mleté čierne korenie.
Plnka: Žemle nakrájame
navlhčíme mliekom a vytlačíme. Pridáme vajce
nastrúhaný muškátový kvet
petržlenovú vňať
mleté čierne korenie a soľ. Všetko dobre premiešame. Bravčový bôčik umyjeme
osušíme a cez stred prerežme
aby vzniklo vrecko
ktoré naplníme pripravenou plnkou. Zašijeme hrubou niťou (alebo upevníme ihlicami) tak
aby plnka počas pečenia nevytiekla. Mäso potom osolíme
okoreníme
podlejeme horúcou vodou a vo vyhriatej rúre upečieme domäkka. Keď je mäso upečené
zahustíme múkou. Podávame s hranolkami a so zaváraným ovocným kompótom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.