1 väčšia husacia pečeň
koža z celého husacieho krku
1 vajce
1 lyžica vína typu sherry
husacia masť na pečenie
strúhanka podľa potreby
mleté čierne korenie
soľ.
Z husacieho krku odrežme hlavu a kožu opatrne stiahneme tak
aby sme ju nepoškodili. Na užšom konci ju zošijeme silnou niťou
cez širší koniec naplníme plnkou a tiež zošijeme. Plnku si pripravíme z pomletej husacej pečene
ktorú osolíme a okoreníme
pridáme vajce
víno a podľa potreby strúhanku. Naplnenú kožu opečieme z obidvoch strán na husacej masti a vychladnutú nakrájame na tenké rezy. Podávame ako chutné predjedlo.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.