200 g teľacieho mäsa
100 g mletého údeného mäsa
150 ml smotany
hríby
12 kusov kalerábov
ryža
cibuľa
múka
zelená petržlenová vňať.
Pekné mladé
nie príliš veľké kaleráby očistíme a umyjeme. Z 9 kalerábov odkrojíme vrch aj s mladými lístkami a vydlabeme z nich vnútro. Ostatné kaleráby a vydlabané vnútro nakrájame nadrobno a dusíme so zelenou petržlenovou vňaťou aj s drobnými lístkami kalerábu. Osobitne udusíme do polomäkka ryžu
pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a hríby (nemusia byť)
mleté teľacie a údené mäso a 1 lyžicu smotany. Premiešame a naplníme kaleráby
prikryjeme ich odrezanými vÅ•škami a vo veľkej panvici v horúcej masti
dusíme spolu s nakrájaným kalerábom. Občas pridáme trochu vody. Keď sú kaleráby mäkké
vyberieme ich do hlbšej misy a do nasekaného kalerábu vmiešame smotanu s trochou múky. Dobre povaríme a vylejeme na plnené kaleráby.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.