1 veľký karfiol
100 g šunky
100 g údeného syra
50 g sterilizovaného hrášku
2 vajcia
kečup
2 cibule
2 lyžice masti
1 lyžica nadrobno nasekaného kôpru alebo pažítky
nastrúhaný muškátový oriešok
mleté čierne korenie
soľ.
Očistený karfiol dáme do osolenej vriacej vody. Paríme 5 minút
vyberieme
necháme odkvapkať a vložíme do vymastenej ohňovzdornej misy. Časť karfiolu vydlabeme. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme v rozpálenej masti
pridáme vydlabaný a nasekaný karfiol
nakrájanú šunku a hrášok. Opražíme a dáme nabok. Primiešame vajcia
korenie
nastrúhaný syr a kôpor (pažítku). Plnkou naplníme karfiol
pokvapkáme ho kečupom a vo vyhriatej rúre upečieme dozlata. Podávame s varenými alebo opekanými zemiakmi a čalamádou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.