2 póry
50 g domácej klobásovej zmesi
1 žĺtok
1 čajová lyžička masla
3 lyžice smotany
3 lyžice bieleho vína
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Pór očistíme
umyjeme a odstránime hrubé zelené časti. Nakrájame na kúsky asi 10 cm dlhé. Kúsky póru pozdĺžne do polovice narežme. Trochu dužiny vyberieme a najemno nasekáme. Nasekaný pór zmiešame s klobásovou zmesou
žĺtkom
smotanou a petržlenovou vňaťou. Ochutíme soľou a čiernym korením. Masou naplníme pór
používame pritom striekacie vrecúško alebo lyžičku. Naplnené kúsky póru vložíme do nádoby vytretej maslom. Zalejeme bielym vínom
prikryjeme a dusíme 3 minúty pri výkone 600 W. Prikryté necháme stáť ešte asi 5 minút.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.