Úprava žalúdka: 150 ml oleja
1 čajová lyžica octu
400 ml vody
1 čajová lyžička soli. Náplň: 2 čerstvé slepačie vajcia
1 nakrájaná cibuľa
200 g ryž
4 lyžice hrozienok
2 nastrúhané jablká
2 čajové lyžičky citrónovej šťavy
tymian
muškátový oriešok
mleté čierne korenie
soľ. Jedna várka: 100 ml červeného vína
400 ml vody
mleté čierne korenie
soľ.
Do vody pridáme soľ a ocot a do tejto marinády vložíme pštrosí žalúdok na 2 hodiny. Potom dôkladne opláchneme žalúdok studenou vodou a odstránime prípadné prebytočné membrány a tuk. Zmiešame cibuľu
ryžu
hrozienka
jablko
vajce
citrónovú šťavu
tymián
muškátový oriešok
korenie a soľ. Touto zmesou naplníme žalúdok a zašijeme niťou. Várku namiešame vo väčšom hrnci z vyššie uvedených komponentov a uvedieme do varu. Vložíme pštrosí žalúdok a necháme ho pri miernej teplote variť 2 hodiny. Necháme ho v tekutine až do vychladnutia. Pred podávaním položíme studený stplnený pštrosí žalúdok na plochý podnos
odstránime nite a nakrájame na tenké plátky. Obložíme plátkami paradajok a natvrdo uvarenými vajciami. Podávame s celozrnným chlebom .
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.