400 g teľacieho mäsa zo stehna (alebo karé bez kostí)
2 vajcia
100 ml mlieka
4 lyžice sterilizovaného hrášku
1 lyžica nadrobno nasekaného hrášku
60 až 70 g hladkej múky
tuk na vyprážanie
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme
nakrájame na 4 rezne a naklepeme. Do každého rezňa urobíme otvor
ktorý naplníme sterilizovaným hráškom a petržlenovou vňaťou. Otvor spojíme tak
ž ho sklepeme tĺčikom na mäso
osolíme
okoreníme a obalíme cestíčkom
ktoré sme pripravili z vajec
mlieka a múky. Vypražíme v rozpálenom tuku z oboch strán dočervena. Podávame so zemiakovou kašou
posypanou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.