1 vajce
200 g hotovej ryžovej kaše
40 g neprerastenej baranej (alebo bravčovej slaniny)
30 g cibule
korenie
zelená vňať.
Surovú neprerastenú baraniu alebo bravčovú slaninu nakrájame na podlhovasté tenké hranolky (dlhé 25 až 30 mm a hrubé 5 mm) a na panvici opečieme. Pridáme nakrájanú cibuľu a miešame
kým nezmäkne. K mäkkej cibuli so slaninou pridáme natvrdo uvarené vajce nakrájané na tenké plátky
premiešame a zmiešame so soľou a mletým čiernym korením. Pred podávaním uložíme na tanier alebo na misu ryžovú kašu poliatu bravčovou masťou alebo baraním lojom. V strede kaše urobíme jamku
ktorú naplníme zmesou vajca s cibuľou a opečenou slaninou. Jedlo posypeme nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou alebo kôprom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.