900 g bravčových pľúc
500 ml kyslej smotany
2 mrkvy
1 petržlen
1 menší zeler
horčica
ocot
2 cibule
3 lyžice múky
2 lyžice masti
bobkový list
celé čierne korenie
cukor
mleté čierne korenie
soľ.
Umyté pľúca dáme do vriacej slanej vody
pridáme celé čierne korenie
bobkový list
cibuľu
mrkvu
petržlen a zeler. Uvarené pľúcka vyberieme a nakrájame na drobné rezančeky. Z masti a múky pripravíme zápražku
podlejeme vývarom z pľúcok a pridáme horčicu
ocot
cukor a nakrájané pľúcka a prevaríme. Nakoniec pridáme kyslú smotanu. Podávame s knedľou alebo s cestovinami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.