800 g bravčového mäsa z pleca
50 g údenej klobásy
1 natvrdo uvarené vajce
200 ml piva
2 sladkokyslé sterilizované uhorky
2 cibule
mäsový vývar
krajec čierneho chleba
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso rozkrojíme na široký plát a časť (asi 200 g) odrežme. Osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a naklepeme. Menší kus mäsa pomelieme
osolíme a okoreníme. Premiešame s nakrájanými sladkokyslými uhorkami
nakrájaným vajcom a klobásou. Takto pripravenú zmes rozvrstvíme na plát mäsa a zavinieme. Zviažme niťou
vložíme do pekáča
pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu
čierne korenie a vývar. Pečieme vo vyhriatej rúre. Keď je mäso mäkké
podlejeme pivom a zahustíme nastrúhaným čiernym chlebom. Povaríme a omáčku precedíme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.