700 g teľacieho stehna
trocha sladkej smotany
100 g masla
5 malých hríbov
20 g múky
60 g cibule
vývar
soľ.
Nakrájané teľacie rezne naklepeme
osolíme
okoreníme
obalíme zľahka v múke a sprudka opečieme na 80 g masla. Potom ich dáme do panvice na spenenú cibuľu nakrájanú nadrobno
zalejeme ich vývarom alebo vriacou vodou a dusíme. Keď rezne zmäkli
poukladáme ich na misu. Do šťavy pridáme na zvyšnom masle udusené hríby nakrájané na plátky
necháme zovrieť
pridáme smotanu a nalejeme na rezne. Podávame s makarónmi. Takto môžme pripraviť aj bravčové rezne alebo kotlety.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.