700 g bravčového stehna
80 g slaniny
50 ml bieleho vína
125 ml kyslej smotany
1 a pol mrkvy
pol zeleru
1 lyžica francúzskej horčice
50 g cibule
15 g múky
vývar
5 zrniek čierneho korenia
mleté čierne korenie
soľ.
Bravčové stehno vcelku naklepeme
prešpikujeme slaninou a mrkvou
posolíme a okoreníme. Na panvici vyškvaríme z mäsa odkrojený tuk a zvyšky slaniny
pridáme nakrájaný zeler
mrkvu a cibuľu a všetko opražíme. Potom pridáme odrezky z mäsa
celé čierne korenie a francúzsku horčicu. Zalejeme vývarom
pridáme mäso
prikryjeme a v rúre chvíľu dusíme. Mäso obrátime a upečieme. Mäkké mäso vložíme do inej panvice a necháme na teplom mieste. Šťavu zalejeme bielym vínom
zahustíme kyslou smotanou a múkou
necháme povrieť
potom precedíme na mäso
ktoré ešte 2 minúty varíme v omáčke. Mäso nakrájame
trocha polejeme šťavou. Zvyšok šťavy podávame v omáčniku. Podávame s knedľou
haluškami alebo makarónmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.