140 g sekaného údeného mäsa
jazyka alebo srdca
6 vajec
mlieko na navlhčenie sendviča
6 okruhov sendviča
lyžička hladkej múky
maslo na vymastenie hrnca
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Z vajec opatrne oddelíme bielky
žĺtky necháme v škrupine. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh
zľahka primiešame múku
uvarené sekané údené mäso
soľ
mleté čierne korenie a nadrobno nasekanú zelenú petržlenovú vňať. Okruhy sendviča namočíme jednou stranou do mlieka a nenamočenou stranou ich vložíme do vymasteného hrnca (alebo na plech). Na každý okruh sendviča urobíme kôpku zo snehu
dovnútra spravíme jamku a do nej vyklopíme zo škrupiny žĺtok. Takto pripravenú pochúťku upečieme v stredne teplej rúre.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.