750 až 1000 g bravčovej krkovičky (alebo karé)
2 vajcia
2 lyžice majonézy
kúsok masla
3 strúčiky cesnaku
1 lyžica sójovej omáčky
1 lyžica horčice
3 lyžice oleja
1 čajová lyžička worchestrovej omáčky
1 čajová lyžička vegety
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme
osušíme a nakrájame na rezne. Jemne naklepeme. Trochu osolíme
okoreníme
natrieme roztlačeným cesnakom a naukladáme zatiaľ na tanier. V mise zo žĺtka
oleja
horčice
maizeny a ostatných prísad vymiešame marinádu
do ktorej namočíme rezne. Zakryjeme a dáme na chladné miesto aspoň na 12 hodín. Rezne potom poukladáme do pekáča
ktorý sme natreli olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Keď začnú rezne chytať zlatistú kôrku
opatrne ich nadvihneme
aby sa nepripálili. Podlievame po troške horúcou vodou. Keď je mäso mäkké
šťavu dochutíme ešte kúskom masla. Podávame s ryžou alebo zemiakmi so zeleninou podľa sezóny.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.