600 g ružičkového kelu
4 vajcia
100 g masla
strúhanka
mleté čierne korenie
soľ.
Z ružičkového kelu odstránime staršie listy
umyjeme ho
vložíme do vriacej osolenej vody a povaríme na miernom ohni asi 10 minút. Ak pochúťku pripravujeme z mrazeného ružičkového kelu
nevaríme ho. Potom ho opatrne precedíme a necháme odkvapkať. V hrnci rozohrejeme maslo
pridáme odkvapkaný kel
osolíme
okoreníme
posypeme strúhankou a krátko opražíme. Podávame s volskými okami a varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.