500 g mäsa
100 g údenej slaniny
200 g paradajok
5 zeleninových paprík
300 g cibule
mletá sladká červená paprika
soľ.
Pripravujeme ho z hovädzieho
bravčového alebo baranieho mäsa. Môžme doňho pridať aj trochu pečene alebo srdca. Na rozpálenej slanine opečieme nakrájané mäso
pridáme toľko cibule
koľko je mäsa. V lete môžme pridať i zeleninu nakrájanú nadrobno
zeleninovú papriku a paradajky. Ak je zeleniny veľa
guláš nepoprášime múkou - šťava sa zahustí práve väčším množstvom zeleniny. Koreníme mletou sladkou červenou paprikou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.