Vykostíme 8 kg ovčieho mäsa a nakrájame na kocky. Pridáme 2 kg bravčových podbradkov
nakrájaných na malé kocky a spolu odložíme na chladné miesto. Na druhý deň mäso okoreníme a pomelieme na 6 mm mreži. Naplníme do ovčích čriev a napárkujeme. Úime studeným dymom. Prísady na 10 kg mäsa: 40 g cesnaku
20 g mletej pálivej papriky
40 g mletej sladkej červenej papriky
5 g sanitry
15 g rasce
220 g soli.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.